Om oss

Svartöns Infrakonsult är ett ungt företag med lång och bred erfarenhet.
Vi finns i Luleå på Laxgatan 15 b, med hela Sverige som arbetsfält.

Gunnar startade i bygg- och anläggningsbranschen som utsättare på ett förstärkningsjobb för 40 år sedan. Med hjälp av flaggspel och stakkäppar skulle trafikanter hindras från att hamna i schakter och överlaster.
Inte var det bättre förr! Skyddskläderna bestod av en röd bomullsoverall. Den behövdes, det var kallt i Boden under februari månad 1976.

En annan milstolpe kom i slutet av 90-talet genom att delar ur en upphandling av parkeringsvakt hamnade i TV4 Parlamentet. Den skämtande lapplisan i Boden*.

2009 fick Gunnar ansvaret för Trafikverkets regelverk för arbetet på väg** som han behöll tills det var dags att starta företaget Svartöns Infrakonsult.

Svartöns Infrakonsult samarbetar med MYVI AB (www.myvi.se) ett konsultbolag som har ramavtal med Trafikverket.

Cykla mera! Cykeln är det bästa transportmedlet för hälsa och miljö.

Vi ömmar också för barnens rätt, därför har Rädda Barnen fått en Julgåva 2016 och även 2017.

 

* Parkeringsvakt ska kunna tåla ett skämt och själv skämta om en situation på rätt nivå och med känsla för situationen. Googla på citatet så finner ni fler kommuner som använder samma text.

** IFS 2009:4, TRVÖK Apv, TRVK Apv och TRVR Apv samt handledning,
Upphandling av trafik- och skyddsanordningar för arbetet på väg. Till regelverken togs fickfoldrarna ”För din och trafikantens säkerhet” och ”Arbeta med väghållningsfordon” samt ”Säkrare ledningsarbeten”, en ännu inte publicerad folder i samarbetet med Helikopter Brand Design i Piteå.